Därför startar vi Alla Röster

Vad är drivkraften bakom projektet? Lär känna Jessica, Alla Rösters projektledare.

Jessica Norin Ortiz har engagerat sig och arbetat med ungdomsfrågor på olika sätt i både Sverige och utomlands. Nu har det lett henne till projektet Alla Röster. 

Jessicas driv till att arbeta och stötta unga kommer till stor del från hennes upplevelser av att inte ha blivit tagen på allvar. När hon var yngre blev hon ofta tillsagd att lugna ner sig, och inte bry sig om vad hon inte kunde förändra. Det inte såg bra ut att som tjej ta så mycket plats, sa de vuxna.

– Det gjorde mig arg att mina åsikter inte togs på allvar, att bara för att jag var ung så räknades inte min röst och bara för att jag var född och identifierade mig som tjej så hamnade jag ännu längre ner. Jag lärde mig att ta plats, säga ifrån och göra min röst hörd, säger Jessica och fortsätter:

”Tidigt förstod jag att det bästa sättet för att få andra att lyssna var att ta plats och organisera sig.”

– Mitt driv för att stoppa orättvisor har funnits där så länge jag kan minnas och tidigt förstod jag att det bästa sättet för att få andra att lyssna var att ta plats och organisera sig.

För Jessica är det viktigt att personers bakgrund och de fördomar som finns baserat på könsidentitet, sexuell läggning,  ålder, bakgrund, religion inte definierar någons möjligheter eller begränsningar. Alla människor har fördomar och förutfattade meningar om saker och ting, problemet uppstår när en agerar på dessa grunder mot människor och behandlar dem olika.

Genom projektet Alla Röster hoppas Jessica på att bidra till en positiv förändring som uppmuntrar till att unga nyanlända kommer till tals.

 

Psst! Om du följer vår Instagram @allaroster kommer du få se mer av oss. 

Publicerades 20 juni, 2017 Uppdaterades 17 augusti, 2017

Innehållet skapades av

Projektgruppen