Ung Media Sverige

Ung Media är riksförbundet för medieintresserade ungdomar. Förbundet jobbar efter mottot att alla unga ska synas och höras, och att detta görs med respekt för alla människors lika värde. Ung Media tycker att det är en självklarhet att unga ska kunna göra sig hörda genom media, bidra till att forma samhällsagendan och komma till tals i ämnen som berör dem själva. Ändå är unga ofta underrepresenterade i dagens medielandskap. Detta vill Ung Media ändra på genom att ge resurser och verktyg till unga så att de kan bidra med sina perspektiv till samhället. Dessutom är medieproduktion en givande fritidssysselsättning som är rolig och förenar människor.

Besök Ung Medias hemsida (öppnas i ny flik).

Kulturens

Kulturens Bildningsverksamhet (Kulturens) arbetar för att alla ska kunna ta del av och utöva kultur i hela landet. Det sker genom att man bedriver folkbildningsverksamhet inom sång, musik, dans, teater/drama, filmskapande, bild och form med mera. Kulturens är bildat av rikstäckande kulturorganisationer och verksamheten är partipolitiskt och religiöst obunden.

Besök Kulturens hemsida (öppnas i ny flik). 

Ensamkommandes Förbund

Ensamkommandes Förbund är ett partipolitiskt och religiöst obundet förbund som består och drivs av självorganiserande ensamkommande ungdomar från olika länder. Förbundet startade sin verksamhet år 2012, och registrerades som förening den 12:e maj 2013. Många har upplevt att ensamkommande ofta varit i minoritet eller också saknas som representanter i projekt vars syfte varit att prata om och kämpa för deras rättigheter. Fokus inom förbundet är därför att belysa att ensamkommande både kan och vill representera sig själva.

Besök Ensamkommandes Förbunds hemsida (öppnas i ny flik).