Rasister borde tänka!

Rasism är en gruppindelning av raser, där man menar att raserna är värda olika mycket. En uppdelning av människor med olika kulturer, som innebär att en del inte är lika viktiga som andra. Rasism kan handla om alla möjliga skillnader som det går att hitta mellan olika grupper av människor. All rasism som förekommer någonsin är fel!

Alla människor är lika värda!

Det spelar ingen roll vilken hudfärg man har, vilken religion man tillhör, vilket kön man har, vilken sexuell läggning man har, vilken hårfärg man har. Alla människor, rika som fattiga, europeer som asiater, alla betyder lika mycket och förtjänar att behandlas på exakt samma sätt.

Varför finns det rasism? Varför förekommer det i vår värld om det är så fel? Rasism är en ursäkt för att skylla på någon när allting går fel. Vad är det man ser för fel i att komma från andra sidan jordklotet eller att tro på en annan gud eller gudar? Svaret på det har jag ingen aning om.

Runt omkring mig pratas det om rasism som det värsta som någonsin förekommit i vår värld, men någonstans därute, kanske bland folk som står mig nära, finns det fortfarande folk som är rasister.

Jag menar inte att nedvärdera dessa människor, men det är fel att trycka ner folk på grund av deras bakgrund eller utseende.

Om alla tänker på detta, tror jag att det går att lösa. Då får vi mer mer jämlikhet i vår värld!

 

– Mohammed Rezai

 

 

Publicerades 17 november, 2017 Uppdaterades 12 mars, 2018