Ensam är stark?

Jag vill leva i ett samhälle där alla har någon att krama. I dag är det mycket lätt att tro att man är ensam eller känna sig ensam.

Ensamhet är ett stort problem. Det sägs att ensam är stark, och att det är så lätt att få nya vänner i dag, till exempel på internet eller via fotbollen eller i skolan.Jag hör också människor säga att det är mest gamla eller udda människor som är ensamma. Människor säger också att ibland är det skönt att vara ensam.

Personligen tror jag att ensamhet är ett enormt stort problem. Vi ser alla och vet redan att många människor mår väldigt dåligt, för att de saknar kompisar, föräldrar, syskon och andra nära och kära.

De sitter hemma och tänker för mycket. Om de är sjuka eller har något psykiskt eller fysiskt problem ringer ingen och frågar hur de mår. Ingen kommer på besök. Ingen tar hand om dem, ingen är engagerad och ingen håller om dem.

Alla behöver någon att prata med och vara med. Jag tycker inte att det stämmer att det är mest gamla människor som är ensamma. Många barn och ungdomar är också ensamma i Sverige. Internet och Facebook är bra, men man kan ha 600 vänner på Facebook och ändå inte ha en enda riktig vän.

Ensam är inte stark! Personligen tror jag att vi behöver varandra, vi skapades inte för att uppleva ensamhet eller vara ensamma. Jag vill leva i ett samhälle där alla har någon att prata med om livets glädjeämnen och sorger. Jag vill leva i ett samhälle där ingen är isolerad från andra. Jag vill leva i ett samhälle där folk pratar med varandra, lyssnar och hjälper varandra. Jag vill leva i ett samhälle där folk är vänner, oavsett kön, hudfärg och pengar. Jag vill leva i ett samhälle där ingen dör ensam. Jag vill leva i ett samhälle där folk bjuder in människor som är ensamma och låter dem bli en i gruppen. Jag vill leva i ett samhälle där alla har någon att krama. Jag vill leva i ett samhälle där människor är viktigare än ett papper. Jag vill leva i ett samhälle där moral är viktigare än pengar. Personligen vill jag leva i ett samhälle där insidan är viktigare än utseendet. Jag vill leva i ett samhälle där människor tror på mänskliga rättigheter och jämställdhet. Jag vill leva i ett samhälle där människor inte skyller på varandra. Jag vill leva i ett samhälle där människor inte hatar eller hotar varandra.

– Mohammed Rezai

 

 

 

 

Publicerades 5 december, 2017